Tips voor de Sint


Eli en Jonah zijn enkele weken zorgvuldig bezig geweest met hun Sintbriefje.
De komst van de Sint deed hun kleine hoofdjes tollen.
Ze werden overspoeld door de reclame op televisie en alle reclamefoldertjes.
Het lijstje was dus behoorlijk lang.
We helpen als ouders bij een eerste 'schifting'.

Dit doen we met de uitleg dat Sint-Maarten niet alles kan brengen en dat ieder kindje op deze planeet een cadeautje verdient.
De hele dure items  halen we zo van het lijstje of items die niet echt geschikt zijn voor hun leeftijd.
We helpen hen ook wat zoeken naar inspirerende, educatieve cadeautjes.
Daarnaast is er ruimte voor wilde kinderdroom cadeautjes.
Ik heb op mijn Sint-Maarten lijstje ook een Furby en Barbie droomhuis gekleefd.
Op zich de meest nutteloze geschenkjes maar ik was er als kind dolblij mee.

De Sint hanteert hier bij ons een regel.
Hij brengt een deel nuttige pakjes en een deel speelgoed.
Onder nuttige pakjes verstaan wij: een dekbed, brooddoos, slaapwekker, bed, dekbedovertrekken, kledij, een zitzak, werkschriftjes,...
We kijken dan samen met onze kinderen naar wat ze goed kunnen gebruiken of echt nodig hebben.
Het speelgoed gedeelte is dan eerder wat ze willen, waar hun kinderhartje van dol draait.
Dat was dit jaar niet anders.
Nog op zoek naar enkele leuke speelgoedtips voor jullie kleine kerels?
Hieronder enkele leuke speelgoedtips voor de Sint voor ieder budget.

Berenhonger
De gezelschapspelletjes van Haba zijn hier meestal een schot in de roos. Ze zijn gemaakt op de leeftijd van jouw kind maar ook nog leuk om als ouder actief mee te helpen. Daarnaast zijn ze telkens educatief en leren de kinderen heel wat op een speelse manier. Dit leuke berenspel ontdekte Eli in de klas en sindsdien is hij er helemaal weg van. Hij kan het alleen spelen maar ook samen met zijn broer of mama en papa. De beer in de speldoos heeft honger en jouw kind moet de beer eten geven. Wat...dat bepaalt de dobbelsteen. Een aanrader voor peuters (en zelfs onze vijfjarige kleuter speelt nog graag mee).

Crate Creatures
Ik noem deze gekke monsters ook wel eens 'de furby van deze generatie'. Alleen kunnen ze nog net dat ietsje meer en zien ze er leuker uit. De vrolijke, vriendelijke monsters zitten in een krat. Breek het krat open om het beestvriendje uit te pakken.Trek aan zijn tong voor monsterlijk grappige én vieze geluiden. Neem zinnetjes op en speel ze af met je eigen monstertje. Wieg ze in slaap, knuffel of kriebel ze. Je krijgt altijd wel een leuke reactie van jouw eigen monstertje.

Tsjoeke, Tsjoeke, kleine trein
Opnieuw een origineel gezelsschapspel van Haba. Wie deze blog al even volgt weet dat onze kinderen best wel fan zijn van treinen. Op een groot spelbord, dat de kinderen eerst zelf in elkaar puzzelen, rijden de spelers rond met hun treintje. Ze pikken reizigers op bij de peronnen en brengen ze naar hun eigen station of dat van een medespeler. Dat hangt af van wat er op hun toegangskaartje staat. Haal maar al je beste Tsjoeke-Tsjoeke-geluidjes boven.


Dozer Racer van Little Tikes
Deze flitsende racewagen is een op afstand bestuurbare auto speciaal ontworpen voor kleuters. Met één druk op de knop kunnen kinderen de wagen veranderen van een bulldozer die gebouwen neerhaalt tot een raceauto die op weg is naar de finish. Deze wagen knalt door obstakels als een grote, krachtige bulldozer of racet op topsnelheid als een gestroomlijnde racewagen.  Bij Little Tikes maken ze producten die actief en fantasievol spelen voor kinderen stimuleren. Zo ook voor deze stevige racewagen die iedere kleuter gemakkelijk kan besturen.

Smartmax
De magnetische speelsets van smartmax prikkelen de creativiteit van onze kleine mannen. Ze hebben reeds de speeldoos 'My first Safari' waarmee ze de mafste safaridieren bouwen met z'n tweetjes. Nu willen ze graag hun set uitbreiden om nog meer te gekke constructies te maken of zoals Jonah het zei "Ik wil een reuzenleeuw maken die superlang is!". Stevig, kleurrijk speelgoed waar je kinderen heel wat van kunnen leren.

Ready2Robot
Ook jongens zijn niet ongevoelig voor de slijmrage en verzamelwoedes. Zo zeurt Jonah al even voor deze te gekke robots met een slijmerige verrassing erin. Ready2Robot is een verzamelreeks voor kinderen vanaf 5 jaar waarmee je eigen robots kunt maken, mixen en matchen. Pak meer robots uit, bouw de ultieme machine. Ready2Robot combineert het plezier en de spanning van verrassingspakketten met eigen ontwerpen. De verschillende onderdelen van de robots prikkelen de creativiteit van de kinderen om zelf eigen robots te gaan ontworpen en hun fantasie de vrije loop te laten.

Slammin  Racers van  Little Tikes
Deze racewagens bevatten een grote stevige 'ramknop', ontworpen voor het actieve kind. Ideaal voor onze kleine kerels dus. Met elke duw op de knop vliegt je racewagen ver weg. Duw, sla en stort je in de actie met Slammin' Racers!Deze auto's met slagkracht schieten meer dan 5 meter vooruit per slag. De auto's en bijbehorende racebaan met hun robuuste en duurzame ontwerp zijn perfect voor de racedromen van onze kleine mannen.

Ps: als er heel veel schoentjes lijken te staan: we hebben ook al twee petekinderen waar de Sint voor langs komt. Die hun schoentje mag natuurlijk niet vergeten worden :-)!Reacties

Populaire posts