Onze favoriete (voorlees)boeken van de maandVandaag laat ik opnieuw het maandelijks overzichtje van onze favoriete (voorlees)boeken op jullie los.
Deze keer zorgden de paasklokken voor wat nieuw leesvoer voor de kleinsten.
We lazen de voorbije maand vooral voor uit onderstaande boekjes.

Gigantosaurus - Jonny Duddle: Jonah vroeg aan de paasklokken een boek over dinosaurussen. Maar hij wou geen saai boek maar een echt verhaal. Hij heeft al wat dinoboeken maar dan vooral boekjes vol praktische informatie. Die kunnen even zijn aandacht vangen maar niet voor lang. Dit voorleesboek combineert het allemaal. Het verhaal van vier kleine dinosaurusjes die leren waakzaam zijn voor de gigantosaurus spreekt onze vierjarige echt aan. Een fijn voorleesboek op rijm met leuke dinopersonages. Het verhaal laat kinderen op een fantasierijke manier kennis maken met verschillende dinosoorten. De tekeningen zijn  groot, kleurrijk en lijken weggelopen uit een tekenfilm. Het voorleesboek heeft als extraatje een leuke uitklaptekening van de gigantosaurus. Op het einde van het boek krijg je ook nog wat info over de dinosaurussen die in het boek verschijnen. Een aanrader voor wie op zoek is naar een boek over dinosaurussen zonder alle encyclopedische info.

Van wie is die sok? - Joukje Akveld & Charlotte Dematons: Wij maakten kennis met de peuterserie van Joukje Akveld via dit boekje. Ieder deel uit de serie werd geïllustreerd door een andere bekende illustrator. Dit boek werd voorzien van prachtige illustraties door Charlotte Dematons. Het boek laat peuters kennis maken met bekende sprookjes op een interactieve manier. Ze moeten telkens raden van wie het afgebeelde kledingstuk is. Ze kunnen kiezen uit vier sprookjespersonages. Wanneer je de bladzijde omslaat ontdek je van wie het kledingstuk is en wie het stiekem wegnam. Alle prenten vormen samen ook nog eens één verhaal.  De illustraties zijn prachtig, zacht van kleur en bij momenten feeëriek. Je ontdekt het verhaal aan de hand van de tekeningen. Onze peuter beleeft heel wat plezier aan dit boek en ik ook.

Daarnaast blijven ook  'het grote flapjesboek van kikker' en 'Hoeveel babypoesjes' hun favoriete boekjes op dit moment.

Ik heb ondertussen ook weer de leeskriebel te pakken.
Ik lees maandelijks Flow magazine maar dat is lang niet genoeg om mijn leeshonger te stillen.
Op dit moment lees ik het boekenweekgeschenk 'Gezien de feiten' van Griet Op de Beeck.
Een klein tussendoortje voor ik begin met een nieuw boek: 'De mooiste dag' van Stevo Akkerman.
Ik kijk al uit naar de vakantie om in dit boek te duiken.

Welke boekjes lezen jullie op dit moment voor of welk boek ben jij zelf aan het lezen?


Reacties

Populaire posts