Onze favoriete voorleesboekjes van de maandIedere avond lezen we een verhaaltje voor aan onze twee kleine kerels.
Vaak grijpen we terug naar dezelfde boekjes.
Toch proberen we ook af en toe eens iets nieuws binnen te brengen.
Een nieuw boekje prikkelt hun fantasie.
En het houdt mama wakker omdat ze niet voor de zoveelste keer hetzelfde moet lezen.
We lenen boekjes bij de bib maar kopen vaak ook zelf boeken.
Zeker als het boeken zijn waar ze echt van houden zoals Dikkie Dik of Kikker.
Zo hebben mijn beide jongens nu hun eigen, kleine boekenkastje.
En wie weet hebben ze later een grote boekenkast, net zoals mama.
Hierbij een overzichtje van de leukste drie nieuwe kinderboeken die wij de afgelopen maand in huis haalden.
Getest en goedgekeurd door mijn slaperige, kleine kerels.

'Het grote flapjesboek van kikker' - Max Velthuijs: Als er maar flapjes zijn. Die voorwaarde lijkt hier in huis te gelden om van een kinderboek een heel goed kinderboek te maken. Dit boek is dan ook in hun woordenboek een geweldig boek want er zitten meer dan 60 flapjes in dit boek verstopt. Kikker en zijn vriendjes zijn opnieuw van de partij in enkele mooi geïllustreerde verhalen die zowel peuters als kleuters aanspreken. Dit boek is een leerrijk flappenboekjes waarbij kinderen kleuren leren herkennen, gevoelens benoemen, tellen,... en dat allemaal in één boek vol flapjes. Dit boek is alvast een van de voorleestoppers bij ons.

'De prinses en het kacheltje' - Patsy Backx: Heel eerlijk: ik was bang dat de kinderen dit boek maar niets gingen vinden. De tekenstijl van Patsy Backx is niet wat we doorsnee gewend zijn van een kinderboek. Geen overvolle tekeningen vol kleur en details. Patsy kiest voor een eenvoudige tekenstijl die wonderwel onze kinderen aanspreekt. De tekeningen zijn mooi in al hun eenvoud en vertellen het verhaal zonder woorden. De beperkte lijnen tekst per pagina zorgen ervoor dat het verhaal vlot leest en dat er snel een nieuwe tekening te bewonderen valt. Ik ken het originele sprookje niet maar was best wel gecharmeerd door deze zelfstandige prinses die haar weg in het leven zoekt en beslist om uiteindelijk niet afhankelijk te zijn van een prins. Een mooie nuance in de roze prinsessenwereld die kinderen vaak te zien krijgen.

'Hoeveel babypoesjes?' - Guido van Genechten: Deze schrijver staat al een aantal keer in de boekenkast van onze kleine mannen. De tekeningen en verhalen spreken onze jongens steeds opnieuw aan. Ook dit voorleesverhaal vertedert onze ventjes met de kleine babydieren en de vrolijke mamadieren. Daarnaast zet het hen ook aan om te leren tellen. Ieder om beurt mogen ze een blaadje om slaan om te ontdekken hoeveel kleine dieren er in mama's buik zaten. Het boek is opnieuw volledig op rijm geschreven waardoor het vlot leest en er een leuk ritme in het boek zit. Een plezier om voor te lezen en de kleurrijke pagina's te ontdekken!Hebben jullie de laatste maanden nog leuke kinderboeken ontdekt?


Reacties

Populaire posts