Zeven redenen waarom je Den Haag moet bezoeken


Wij gingen een maand geleden voor het eerst in vier jaar met zijn tweetjes nog eens op citytrip.
Een beetje onwennig zo voor het eerst zonder onze twee kleine mannen.
De eerste uren gingen alle gesprekken onvermijdelijk over de kinderen.
Maar na het ontdekken van Den Haag en Delft viel alles op zijn plooi.
Dan ging maar de helft van de gesprekken meer over de kinderen.
Het weekend deed deugd en ik kan iedereen een bezoekje aan Den Haag aanraden.
Ik geef je hier alvast zeven redenen waarom Den Haag een bezoekje waard is.

  1. Een stad met groen: Den Haag is een mix van moderne gebouwen, herenhuizen en stukjes verborgen, groene oases. Wij gingen s' avonds een wandeling maken in de paleistuin. Een bruisende plaats vol picknickende gezinnen, spelende kinderen,... Mooi om zo'n plekjes te zien midden in de stad. (Ook het paleis is mooi om eens langs te wandelen).
  2. Bereikbaarheid: In de stad zelf kan je je heel vlot verplaatsen met het openbaar vervoer. De grootste bezienswaardigheden zijn ook vlot te voet bereikbaar. Wij slenterden rustig de stad door omdat we daar van houden. Dan kunnen we alles zien en moeten we ons even niet haasten. Den Haag zelf kan je ook vlot bereiken met de trein of auto. Parkeren is wel duur in de stad.
  3. Musea: We bezochten op twee dagen tijd drie musea. Dat is echt uitzonderlijk voor ons. Meestal blijft het bij eentje. Maar er was zoveel te zien! We bezochten in Den Haag  het Eschermuseum en het Mauritshuis. Beiden zijn aanraders. Van stijl helemaal anders maar zowel door de kunst die er aan de muren hangt als de gebouwen waarin de kunst hangt de moeite waard om te bezoeken! In Delft bezochten we het Vermeercentrum. Ik heb zelf een zwak voor Vermeer dus een bezoekje aan dit museum was logisch. Ook al hangen er geen originele werken aan de muur (enkel reproducties) toch is de audiotour de moeite waard om meer inzicht te krijgen in het leven en werk van Vermeer.
  4. Delft: de eerste dag in Den Haag brachten we een bezoekje aan Delft. Ik wou het stadje altijd al eens bezoeken omdat mijn oma hield van Delfts blauw. Uit nostalgie en om te zien waar dat Delfts blauw vandaan kwam, bezochten we Delft. Ik werd er onmiddellijk verliefd op. Klein maar fijn, ik zou het niet anders kunnen omschrijven. Met leuke plekjes om te ontdekken, schilderachtige grachten, een groot marktplein en de talrijke kaaswinkels. Dit plekje bezit een overdosis charme en moet je zeker eens bezoeken.
  5. Winkels: Ik beken: ik winkel graag en zeker als ik op reis/citytrip ben. En dan kom je in Den Haag terecht en denk je "Bingo"! Een grote winkelstraat met De Bijenkorf, Marks & Spencer, Hema, Mediamarkt,... een hele reeks grote namen en merken in een straat waar je voldoende ruimte hebt om te wandelen. En dan moet je nog de kleinere zijstraatjes ontdekken met kleinere en grotere merken. Ik heb niet alle winkelstraten kunnen zien en ben van plan om nog eens terug te gaan.
  6. Eten: als het eten lekker is dan is de kans groot dat je reis een voltreffer was. En wat hebben wij lekker gegeten in Den Haag. Leuke conceptstores, koffiebars, restaurants,... je kant het er allemaal vinden. We aten bagels bij Bagels & Beans, afternoon tea in de tuin van heden, tapas, een taartbordje bij Kek,... Stuk voor stuk gezellige locaties met heerlijk eten. Vakantiegevoel: check.
  7. Strand: het stralende zonnetje lokte ons naar het strand van Scheveningen. Zon, zee en strand op enkele minuten rijden van de stad, daar kan je niet aan weerstaan. Toegegeven, voor mij was het iets te druk. De dijk is bezaaid met winkels en restaurants. Ook het eerste gedeelte strand is volledig ingepalmd door beachbars wat het zicht op zee haast volledig wegneemt. We maakten een klik in ons hoofd en gingen bij één van de beachbars een cocktail drinken. Vakantiegevoel: dubbel check.

Wij kwamen met opgeladen batterijtjes terug thuis.
Klaar om er opnieuw in te vliegen met onze twee kleine kerels.
En met het plan om zeker nog eens terug te gaan naar Den Haag.
Ik wil volgende keer zeker nog een begeleide rondleiding doen in het Vredespaleis.
Heb jij nog andere uittips voor Den Haag en omstreken?
Laat maar weten!

Reacties

Populaire posts