Ik ga op reis en ik neem mee...


Eind volgende week vertrekken we op reis.
Mijn man heeft me, op één of andere manier, kunnen overtuigen om 12 uur te reizen met onze kinderen.
Ik herhaal dus: een 12 uur durende autorit met 2 kleine kinderen in een veel te kleine ruimte volgepropt met koffers.
Heb ik al gezegd dat mijn man beschikt over sterke overtuigingskrachten?
De eindbestemming hielp natuurlijk ook om me te overtuigen: Zuid-Frankrijk (lees: zon, zwembad, authentieke Franse dorpjes,...).
Ik zou hier nu een checklist kunnen opsommen van wat je moet meenemen wanneer je met kleine kinderen op reis gaat.

Maar ik ga dat niet doen.
De voornaamste reden is dat ik elke keer zelf wel wat vergeet.
Mijn checklist zou dus hoogst onbetrouwbaar zijn en de kans is groot dat je zou vertrekken zonder schoon ondergoed.
Ik ga wel een opsomming geven van de broodnodige zaken voor de autorit.
Een reminder voor mezelf van wat ik niet mag vergeten.

  1. Een flinke portie geduld. Ik ga namelijk op reis met twee kleine kinderen. Een vlotte autorit zit er dus niet onmiddellijk in. Eerder twintig keer stoppen voor een plaspauze en ontelbare keren de vraag beantwoorden: 'hoe lang moeten we nog rijden.'. Ik zal dus een stevige portie nodig hebben want we geraken er uiteindelijk wel, ooit.
  2. Meer dan één cd met kinderliedjes. De grootste fout die ik ooit maakte: 1 cd meenemen op reis. Hoe leuk kapitein Winokio ook is, na de autorit wou ik hem niet bepaald nog eens tegen komen. Zorg dus voor meerdere cd's met leuke kinderliedjes. Ondertussen is de liefde voor kapitein Winokio alweer wat groter.
  3. Kindvriendelijke slaapadresjes voor onderweg. De eerste keer dat we met Jonah naar Frankrijk reden boekten we een Ibis hotel als stopplaats. Achteraf gezien hadden we beter kunnen doorrijden. De kamer was zo klein dat we het kinderbedje nergens anders konden plaatsen dan aan de lichtschakelaar. Een tweejarige en een lichtschakelaar... De hele nacht licht aan - licht uit -licht aan -... Deze keer boekten we een kindvriendelijke Bed and Breakfast met twee kamers. En ik neem tape mee zodat ik in geval van nood lichtschakelaars kan afplakken.
  4. Een rugzakje vol eten. Ieder kind krijgt een rugzakje met zijn eigen drankjes, koekjes en fruit voor onderweg. De eerste keer deed ik dit niet en heb ik me om het kwartier in de auto moeten omdraaien om druifjes en andere zaken aan te reiken. Deze keer krijgt ieder kind zijn pakket. Zo vermijden we ruzie onderling en kunnen ze zelf er iets uitnemen wanneer nodig.
  5. Twee dekentjes: ik ben namelijk heel optimistisch en hoop dat de kinderen tijdens de autorit toch wel enkele uurtjes zullen slapen. Het dekentje hielp vorige keer bij Jonah om te slapen dus neem ik deze keer zeker twee exemplaren mee.
  6. De draagbare DVDspeler: ik ben de man/vrouw die dit uit heeft gevonden eeuwig dankbaar. Ik weet het, we kunnen ook spelletjes doen onderweg en autobingo spelen. Maar zes uur lang lijkt me niet echt haalbaar. De DVD-speler is dus een dankbare afwisseling voor onderweg. 
Ik las nog leuke tips: kleine cadeautjes om het uur, autobingo, speelkoffertje,...
Maar dat moet ik nog even bekijken.
Ik spreek mezelf ondertussen nog wat moed in en pak onze koffers.
Nog een week de tijd om alles te verzamelen en toch de helft te vergeten.
Ik ben (bijna) klaar voor de verhuis van de helft van onze spullen.
 
Heb jij nog leuke tips voor onderweg? Deel ze gerust.


Reacties

Populaire posts