Uitstapjes voor kinderen (en ouders) in Overloon

Onze eerste vakantie verliep niet helemaal zoals het hoort.
De kinderen en mama werden ziek waardoor we een dag eerder terug naar huis gingen.
Ook viel het huisje wat tegen dat we gehuurd hadden bij Landall parks.
De verwachtingen waren hoog na het bekijken van de foto's maar het was veel kleiner en minder modern in het echt. Het gloednieuwe zwemcomplex en de binnenspeeltuin waren dan weer wel een plus.
Toch hebben we heel wat mooie herinneringen aan het lijstje kunnen toevoegen.
Overloon en omgeving is fantastisch om te ontdekken met kindjes.
Er valt heel wat leuks te beleven en we willen zeker nog eens terug gaan.
 

Eerst en vooral kan je er zalig wandelen! Met een buggy met stevige wielen kan je genieten van de mooie, bosrijke omgeving. Wij kwamen ook een schapenkudde met herder tegen. Jonah keek zijn ogen uit. Met laarsjes aan en mutsen op genoten we van al het groen.

Het bezoek aan Zooparc Overloon was ook een schot in de roos. Jonah praat er nu nog steeds over. Jonah kon met zijn loopfietsje het park in. De wandelroute doorheen het park nam (zonder de vele stops die je met kinderen moet maken) ongeveer een halve dag in beslag. Je kon de dieren van heel dichtbij bewonderen wat zorgde voor heel wat 'oooh' en 'waaw' kreetjes bij de kinderen. Ook de leuke speelplekjes en wandelpaadjes doorheen bamboe waren een voltreffer. We gaan dit zooparc zeker nog eens opnieuw bezoeken.
De laatste dag brachten we een bezoekje aan kinderboerderij Hagerhof. Een mooie kinderboerderij met tractors, speeltuigen en heel wat boerderijdieren. Jonah ging de heuvel op en af met een tractortje, voederde de geitjes, nam een kijkje in de stal. Nadien genoten we van een heerlijke maaltijd in het restaurant. Een mooi interieur voor zowel de ouders als de kinderen. Wij genoten van een zalige boerenlunch en Jonah van een pannenkoek (een giga-exemplaar).

Ondertussen beschikken we nog over enkele leuke adresjes die we zeker nog eens willen bezoeken in Noord-Brabant.
Tijd om nog eens een reisje met z'n vier te plannen.
 Eentje die hopelijk iets vlotter verloopt.

Reacties

Populaire posts