Survivallijst ziekenhuis

Een verblijf in het ziekenhuis lijkt een eeuwigheid te duren.
Mijn kleine kerel entertainen drie dagen lang in een kleine ruimte...
Het leek een onmogelijke opdracht.
Toch hebben we ons drie dagen kunnen bezighouden.
En wel met deze dingen.

- Sjef specht en Willie worm: een leuk gezelschapsspel voor groot en klein. De ideale ijsbreker om vriendjes te worden met de kamergenoot en de gedachten te verzetten.
- Dinosaurussen: Jonah is gek op dinosaurussen. Ze nemen niet veel plek in om mee te nemen en je kan er, mits wat verbeeldingskracht, een hele tijd mee spelen.
- Een arsenaal aan werkboekjes, kleurboekjes en potloden: altijd handig voor als Jonah aan een infuusje lag en op bed moest blijven. Jonah beleefde heel veel plezier aan 'het langste kleurboek' en de leuke stickerboekjes van Kaatje.
-Voorleesboekjes: van Paw Patrol tot 'het hongerige rupsje'.
- Leve de moderne technologie! Een tablet helpt je in een ziekenhuis echt een heel stuk verder. Wij kozen, een beetje uit nostalgie, voor een abonnement op Dopido. De leuke Kid'i app die erbij hoort maakt het abonnement de moeite waard. Jonah is er steeds een hele tijd mee bezig en leert er nieuwe woordjes bij. Ook de Ketnet jr. app., op aanraden van een andere mama (waarvoor dank :-)), is een toppertje.
- De draagbare trein van Playmobil 1.2.3. Jonah deelt een passie voor treinen met zijn pepe. Drie dagen zonder trein is wel heel erg lang. Gelukkig hebben we een leuk meeneemexemplaar dat niet teveel plaats inneemt en waardoor hij toch met de trein kan spelen.


Ik somde ze even op. Wie weet hebben sommige mama's er nog iets aan.
Ik was in ieder geval blij dat ik die dingen mee had.
Heb jij zelf nog aanraders?

Reacties

Populaire posts