Een 'lang' weekend

Onze kleine kerel bezig houden is steeds een uitdaging. Niet dat hij niet graag speelt. Hij speelt gewoon niet graag alleen. Een weekend moet je dan ook steeds creatief invullen. Want naast spelen wil je ook toch zelf nog iets gedaan krijgen. Of toch het gevoel hebben dat je iets gedaan hebt.

Vrijdag was het gelukkig een mooie dag. En wat is er dan leuker dan in de modder ploeteren samen met je papa. De tuin begint eindelijk vorm te krijgen en op het einde van de dag was ons modderduiveltje zeer tevreden. Ook mijn wasmachine keek al uit naar de modder- en aardevlekken. Eli ging voor het eerst mee buiten en lag vrolijk rond te turen onder zijn parasol.

Harde werkers☺ tuinman/boer in spe😃 #momlife #mama #kleinekereltjes #tuinman #gardening #sunshine #watwiljijlaterworden @kapiteinwinokio

Een foto die is geplaatst door Audrey Van Den Bremt (@audrey_en_drie_kerels) opZaterdag was Jonah alweer om 6.30 u. wakker (voor ons is dit al uitslapen). 'Mama, mama,... gaan we koekjes bakken?' En daar sta je dan als mama om 8.00 u. 's morgens koekjes te bakken. Deze keer de luie versie (op aanraden van een collega) van Hema. Inhoud van de bokaal in een kom, eigeel en boter erbij,... en kneden maar. Het leukste onderdeel van het hele bakproces, kliederen met het deeg. Zo aten we om 9.00 u. al lekkere, versgebakken koekjes. 'Met snoepjes in, mama!' Want dat maakt alles zoveel beter.

Koekjestijd! We gaan dat hier eens testen 😊 #momlife #cookies #kleinekereltjes #mama #keepingthembusy @hemabelgie

Een foto die is geplaatst door Audrey Van Den Bremt (@audrey_en_drie_kerels) opWe zoeken nog steeds het perfecte koekjesrecept. Eentje waarmee je kan kneden en vormpjes uitsteken zonder dat het deeg na het maken 2 uur in de koelkast moet. Want zoveel geduld heeft Jonah helaas niet. Tips zijn altijd welkom.

De dag vulden we voor de rest met samen koken, treintjes maken, kleuren, knutselen, in bad gaan ,... een dag is lang als hij al om 6.30 u. begint.

En zondag was het tijd voor mama. Ik kon eindelijk de tekening in Jonah zijn 'circuskamer' afwerken. Eindelijk wat ontspanning en zalig schilderen met acrylverf. Jonah was heel tevreden met het resultaat. Nu heeft zowel Jonah als Eli een 'kunstwerkje' op hun kamer.

Finally finished! Circuskamer eindelijk klaar 😊! #momlife #mama #kidsroom #diy #kleinekereltjes #circus

Een foto die is geplaatst door Audrey Van Den Bremt (@audrey_en_drie_kerels) opWe staan er telkens weer van te kijken hoe lang zo een weekend in het begin lijkt. Maar op zondagavond, als Eli in mijn armen ligt in te dommelen, lijkt alles in een wip voorbij gevlogen.
Op naar volgend weekend...welke leuke activiteiten schudden we volgende keer uit de mouw.

Reacties

Populaire posts