Babyspullen die in de kast bleven staan

Een kindje laat niet alleen je hart overstromen van liefde.
Vaak puilen ook je kasten uit met materiaal voor de baby.
De keuzes bij een geboortelijst zijn eindeloos.
Ook wij hadden een lijst klaar liggen.
We kozen voor een combinatie van tweedehands en nieuwe spullen.
En toch hebben ook wij dingen aangeschaft die we amper gebruikten.
Nu ik de eerste spullen begin in te pakken valt me op hoe weinig we sommige spullen boven haalden.
Ik som ze hieronder voor je op
Het is natuurlijk heel persoonlijk en iedereen is anders.
Maar wie weet kan het je wat helpen wanneer je aan het twijfelen bent of in paniek slaat bij het zien van de gigantische lijst opties.

  • Inbakerdoek: ze bestaan, van die speciale doeken om een kindje in te bakeren. Bij Jonah hadden we die niet nodig. Maar Eli was nogal een wriemelaar. Hij sloeg zichzelf wakker in zijn slaap. Wij dus om zo een speciale inbakerdoek. Uiteindelijk gebruikte ik het vaakst een hele grote tetradoek in lakenformaat. Eens je de techniek wat onder de knie hebt, gaat het makkelijker. Een groot pluspunt is dat je de tetradoek nadien nog kan gebruiken als gewoon lakentje of grote handdoek. We hebben het inbakerdoek niet vaak meer uit de kast gehaald
  • Badthermometers: op onze eerste geboortelijst stond een leuke, digitale badthermometer. Zo een exemplaar dat drijft in bad. Na 6 maanden werkte die helaas al niet meer. Op de tweede geboortelijst plaatsten we een nieuwe digitale badthermometer. Deze keer van een ander merk maar opnieuw  een drijvend, kleurig exemplaar. Eli kreeg die na 4 maand te pakken en de thermometer bleek niet bestand tegen kinderhandjes. De nop onderaan kwam los en de thermometer verzoop. Ik kocht bij Hema een gewone, niet-digitale badthermometer. Die gaat nu nog steeds mee.
  • Mandjes voor de vaatwas: er bestaan zo van die speciale vaatwasmandjes om kleine spulletjes in te stoppen. Voor de papflessen, tutjes of onderdelen van een drinkbeker zijn deze normaal ideaal. Maar in werkelijkheid heb je die dingen sneller nodig. Ze kunnen niet even wachten tot de vaatwas vol is. Ik waste ze dus vaak snel met de hand af. Waardoor de mandjes gewoon in de kast bleven staan. Ook nemen de mandjes veel plaats in in je vaatwasmachine ook al zijn de mandjes niet volledig gevuld. Ik heb ze zelden gebruikt.
  • Het bumbozitje: voor ons was dit weggegooid geld. We gebruikten het slechts twee keer. De eerste keer was Jonah nog te klein en zat hij helemaal in elkaar gezakt in het zitje. We zetten het terug in de kast en gebruikten vooral  zijn gewone babyzitje voor de eerste groentepapjes. We haalden het zitje terug boven toen hij zelfstandig kon zitten. Maar toen waren zijn beentjes te dik en viel hij telkens om toen hij uit het zitje wou. Weer in de kast dan maar. Bij Eli haalden we het niet meer boven toen mijn kinesist vertelde dat het voor baby's niet goed was om hen, voor de zelfstandig konden zitten, in het zitje te plaatsen. Al het gewicht valt dan op hun heupjes en bekken en dat leek me niet echt goed aangezien mama al sukkelt met haar bekken. Het zitje bleef dus in de kast.
Heb jij ook zo van die spullen die in de kast bleven staan of amper gebruikt werden?Reacties

Populaire posts