Mislukte pompoensoep


Ik won onlangs met een wedstrijd van Libelle Lekker een soepkom.
Zo eentje die meer kost dan onze gehele oude pannenset nog waard is.
Deze mama dus heel erg blij.
En na een eerste keer koken begrijp ik al meteen waar de verschillen zitten.
De pot heeft een dikke bodem en weegt toch bijna niets.
Hij is ook makkelijk schoon te krijgen en de handvaten worden niet warm.
Je hoort het al, ik ben verkocht.

De favoriete soep van mijn kerels is het makkelijkste recept dat er is.
En eigenlijk zijn ze nog het meeste fan van het mislukte recept.
Die ene keer toen ik weer met teveel zaken tegelijk bezig was en de ajuinen liet bruin branden.
Sindsdien vragen ze steeds naar de mislukte soep.
Hieronder het soeprecept en de mislukte versie.
Niets vernieuwends maar makkelijk en snel klaar.

Ingrediƫnten:
1 blokje magere groentenbouillon
1 rode ui
1 teentje knoflook.
500 gram pompoen (butternut of een gewone oranje pompoen)
750 ml water
olijfolie
zout
zwarte peper

Aan de slag:
1.  Snij de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes.
2. Pel de ui en versnipper deze. Pel de knoflook en snij in kleine stukjes.
3. Doe een scheutje olijfolie in een diepe (soep)kom. Bak de ui en knoflook glazig.
4. Voeg de pompoenblokjes toe en zet het vuur iets zachter. Stoof het geheel een vijftal minuutjes (tot je merkt dat de pompoenblokjes zacht worden).
5. Voeg 750 ml water toe en het bouillonblokje. Laat het geheel even doorkoken.
6. Mix de soep en kruid af naar eigen smaak.

Tips:
- Graag nog makkelijker? Je kan in de diepvriesafdeling vaak voorgesneden pompoen vinden. Even goed voor pompoensoep maar weet dat dit vaak wat wateriger is dan verse pompoen. Voeg dus wat minder water toe aan de soep.
- Heb je liever een dikkere soep? (Het soort waar je een lepel in kan recht zetten.) Voeg dan 500 ml. water toe. Variƫren met water (en de hoeveelheid bouillon) maakt de soep dikker of dunner.
- Graag de mislukte versie proberen? Vervang de rode ui dan door een witte ui en laat deze even bruin bakken voor je de knoflook toevoegt. Dit geeft een zoetere smaak aan de pompoensoep.

Smakelijk!

Geen opmerkingen

Reactie